Scan-kap 99 Scan-kap 99 Scan-kap 99 Scan-kap 99

Kender du problemet med utætte vinduer?

Image00052Det gør vi, eller gjorde, for nu er de tætte.

Efter at have prøvet nogle gange med Sika-flex mv. blev jeg opmærksom på et produkt der hedder ”TEROSTAT 2759”
Det var faktisk Knud Jensen i Kolding der ledte opmærksomheden hen på dette produkt.

Inden jeg kastede mig ud i forsøget kontaktede jeg fa. Højstrup Industrilim der er grossist og de bekræftet at dette produkt er specielt velegnet til vores vinduer, idet det hæfter på acryl, og det er der faktisk ikke ret mange produkter der gør.

Terostat er baseret på bitumen, og det skulle efter det jeg har fået oplyst, aldrig blive stift, men forblive elastisk.
Det er utroligt nemt at arbejde med, og der er ikke kommet en dråbe vand ind af vores vinduer i år—heller ikke dengang det var regnvejr!

En tube rækker til alle 4 vinduer og koster ca. kr. 100 så det er jo en billig fornøjelse, og dem har vi sejlere jo ikke for mange af!!

Vinduerne er oprindelig skruet ind i trælisterne ved gardinstængerne med træskruer, dette har jeg ændret således at der bag gardinstangen, i trælisten, er placeret en 4 mm. svejsemørtik og vinduerne er så skruet fast men 4 mm. rustfri skruer. Træskruerne arbejdede sig langsomt ud, idet hele skroget jo giver sig en smule i hårdt vejr.

Alternativet til ovenstående operation, er naturligvis at montere helt nye vinduer, men der starter prisen vist i omegnen af 5-7.000 kroner.

God fornøjelse

Kjeld D 70 FRIDAG

 

Skivgat for spilerfaldet over galjen

Skivgat over galjeEnkelte besætninger har oplevet at galjen til spilerfaldet er knækket af under hård belastning. Det sker specielt for genakker hvor kræfterene i forliget er store og trækker nedad i galjen og dermed forstærker det træk som faldet der går ind i masten giver. Knækker galgen af, så hænger faldet hen over en skarp kan på masten og kan give store problemer med at få genakeren/spileren ned bagefter. Da det jo oftest sker i hård luft er det en meget ubehagelig situation.

Løsningen er sætte et skivgat i masten medtvejs mellem galjen og toppen ef masten. Det er en vinteropgave som man med lidt snilde kan udeføre selv, så er det kun udgiften til skivgattet og et par popnitter der belaster budgettet.

Løsningen kan ses på billedet til højre. Bemærk at galgen her er vendt om, så den bedre optager det kombinerede træk fra fra Spiler og Fald.

På DEN 51 sidder Centeret af Skivgattet 56 cm over bunden af galgen, og galgen er ikke vendt (se billede herunder).

Spilergalje Skivgat afstand